Nederlands  English  Français
  Detox
Home - Prijzen - Omgeving - Katharen - Foto's - Bereikbaarheid 

Omgeving

De omgeving wordt gekenmerkt door rust, ruimte en een imponerende natuur, variërend van ruig en bergachtig tot glooiend en mediterraan.
Een heerlijk wandelgebied en een prima uitvalsbasis voor het maken van allerlei uitstapjes.

De Languedoc Roussillon wordt ook wel “Pays Cathares” genoemd, en heeft een veelbeschreven, dramatisch verleden. Van deze geschiedenis is nog veel terug te vinden in de directe omgeving van Les Sources. De vele katharenburchten in de buurt, met als bekendste de Montsegur of de Cité van Carcassonne of dichterbij; Chateauzijn d'Usson (10 min.) zijn het bezoeken meer dan waard.

Naast genieten van cultuur en natuur biedt de omgeving tal van andere mogelijkheden;  een dagje strand b.v via de prachtige “route du vin”
met z’n vele caves. Of bezoek één van de gezellige stadjes in de buurt met zomers veel markten en andere evenementen.
Of u kunt een dagje tax-free shoppen in Andorra.

Bent u sportiever aangelegd dan is er de mogelijkheid tot rafting, hydrospeed, kanoën, bergbeklimmen, canyoning en speleologie. Het gebied is ook zeer populair bij wielrenners en motorrijders.  Regelmatig komt de Tour de France over de nabij gelegen Col de Pailheres, dit is één van de zwaardere bergetappes.

In de nabije omgeving (30 min. )bevindt zich een groot recreatiemeer met diverse activiteiten voor de kinderen van alle leeftijden, zeilboot- kano- en waterfiets verhuur, minigolf, boogschieten, ponyrijden, een zeer uitgebreid "parcours acrobatique" (3 niveaus) , mountainbike verhuur, elektrische kinderquad verhuur en diverse speelgelegenheden voor de allerkleinsten.

Op korte afstand zijn er twee bekende grotten die het bezichtigen meer dan waard zijn:
Grotte de Fontrabiouse (20 min.) een tour duurt een uur en is toegankelijk voor alle leeftijden, of als u iets avontuurlijkers wilt, Grote Aguzou, een overall aan en met een helm/lamp, afdalen in de grot.
Hier kunt u voor een 1/2 dag tour kiezen, toegankelijk vanaf 6 jaar, of voor een dag tour, toegankelijk vanaf 10 jaar onder begeleiding van een volwassene.
Bent u bereid iets verder te rijden, (1 uur) dan is de grotte de Niaux, in de buurt van Foix, met wandschilderingen van bizons, welke dateren van 10500 jaar BC een echte aanrader.

Er zijn diverse restaurants in de directe omgeving, de supermarkt, postkantoor, dokter en apotheek kunt u vinden op een afstand van 10 km.

De dichtstbijzijnde, gezellige en goedkope skigebieden, liggen op 30 minuten afstand:  Mijanes, Formigueres, Puyvalador en
Les Angles zijn maar enkele voorbeelden.

www.fontrabiouse.fr

www.grotte-aguzou.com
www.france-voyage.com/frankrijk-gids/grot-niaux-1541.htm
www.payscathare.org/histoire-7

 

Copyright - Les Sources 2017. All rights reserved.